Mălina Ciobanu

  • Mălina Ciobanu
  • Născută la Iași, Mălina Ciobanu a început studiul viorii la 7 ani, cu profesorul Calistrat Catargiu, la Colegiul Național de Artă Octav Bancilă din Iași. În anii ce au urmat a studiat cu violoniști precum Anton Diaconu, Bujor Prelipcean, Sherban Lupu și Luminița Burcă.
    A participat la o serie de masterclasses cu violniştii: Pierre Amoyal (Elveția), Ida Haendel (S.U.A), Igor Oistrah (Rusia/Belgia), Mihaela Martin (Germania), Liviu Casleanu (Germania), Gabriel Croitoru (Romania), Alexandru Tomescu (Romania), Sherban Lupu (SUA).
    La 17 ani, Mălina are un repertoriu impresionant de premii şi concerte susţinute şi este determinată să ajungă o violonistă de succes. A reușit să impresioneze la toate concursurile la care a evoluat, câștigând premii I și premii speciale. Enumerăm mai jos cele mai recente rezultate ale sale de anul acesta: Trofeul și Premiul I la Concursul de Interpretare Instrumentala W.A. Mozart (Târgoviște), Premiul I la Concursul International Erich Bergel, Premiul Cel Mai Bun Tânăr Artist la Gala Tinerelor Valori, sau de anul trecut: Premiul I la Concursul Internațional George Georgescu (Tulcea), Premiul I la Concursul Național Victor Giuleanu (București), Premiul Special la Concursul Români pentru o lume (București), Premiul Elevul Anului la Gala Modele Feminine, ediția a II-a (Iași), Premiul pentru Excelență în Arte a Rotary Club București Triumph, Premiul Tinere Valori în cadrul Galei Oamenii Timpului, etc.
    Tânăra violonistă a concertat cu orchestrele filarmonicilor din Iași, Ploiești, Botoșani, Bacău, Râmnicu Vâlcea și a susținut peste 70 de recitaluri. În octombrie 2014 a concertat în cadrul Fundației Principesa Margareta a Romaniei la Ateneul Român din București.
    În prezent, Mălina Ciobanu studiază sub îndrumarea prof. univ. dr. Bujor Prelipcean.

Leave a Reply