Andreea Novac

  • Andreea Novac
  • Născută la Bucureşti, soprana Andreea Novac este absolventă a Academiei de Studii Economice şi a Masteratului în Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din acelaşi oraş. Încă din timpul studenţiei, soprana a colaborat cu prestigioase ansambluri precum Corul Național de Cameră Madrigal, Corul de Cameră Accoustic, Corul Operei Naţionale din Bucureşti, Schlesswig-Holstein Music Festival Ensemble şi altele.
    Imediat au urmat debutul în rolul Micaelei din La Tragédie de Carmen (regia Peter Brook) la Opera Maghiară din Cluj şi colaborarea cu Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian pentru rolul Rosalinde din Die Fledermaus (J. Strauss).
    În 2014, Andreea Novac a debutat pe scena Sălii Radio din Bucureşti în rolul Echo din opera Ariadne auf Naxos (R. Strauss), propusă în variantă de concert în cadrul seriei de evenimente Strauss 150. Din 2015 colaborează cu Opera Naţională din Bucureşti, urmând debuturile sale în roluri ca Frasquita din Carmen (G. Bizet), Musetta din La Bohéme (G. Puccini) ş.a.
    A cântat sub bagheta dirijorilor Marin Constantin, Tiberiu Soare, Daniel Jinga, Andrew Butterfield, Andrey Alexeev, Iurie Florea, Vlad Conta, Ciprian Teodoraşcu şi a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Rockwell Blake, Elisabeth Lund, Vasile Moldoveanu, Marina Krilovici şi Marcello Giordani.
    Andreea Novac se află sub atenta îndrumare a sopranei Iulia Isaev.

Leave a Reply