Manon Fischer-Dieskau

  • Manon Fischer-Dieskau
  • Pianista Manon Fischer-Dieskau este fiica dirijorului de talie internațională Martin Fischer Dieskau, și nepoata marelui bariton german Dietrich Fischer-Dieskau. Și-a început studiile la Purcell School of Music, urmând apoi Royal College of Music, ambele din Londra. A susținut numeroase recitaluri, iar în 2006, cu prilejul centenarului compozitorului Antal Dorati, Manon a interpretat Concertul său de pian, alături de New Haifa Symphony Orchestra din Israel și Bilkent Symphony Orchestra din Turcia.
    După absolvirea Royal College of Music, a răspuns invitației bunicului său de a-i acompania pe cursanții masterclass-urilor conduse de el în Germania, experiență în urma căreia Manon a ales să urmeze un master în acompaniament la Royal Academy of Music din Londra.
    A obținut premiul al doilea la Concursul International Hindemith de la Berlin, premiile Scott Huxley și Rex Stephens pentru acompaniament de pian și a primit distincții din partea Countess of Munster Trust and the Hope Hambourg Trust.
    În prezent, Manon Fischer-Dieskau evoluează atât în calitate de solistă, cât și de acompaniator în întreaga lume, întorcându-se recent dintr-un turneu în China, în care a interpretat Imperialul de Beethoven alături de Deutsche Rundfunk Kammerorchester.
    Agenda viitoare include concerte de Chausson, Chopin și Beethoven, în Praga, Bremen și Tel Aviv.

Leave a Reply