Map Unavailable

Data
30/03/2015
Ora
Toata ziua

Categorie


Filarmonica de Stat Moldova din Iași a fost decorată cu Ordinul Crucea Casei Regale a României


 • Filarmonica de Stat Moldova din Iași a fost decorată cu Ordinul Crucea Casei Regale a României

 • Filarmonica de Stat Moldova din Iași a fost decorată cu Ordinul Crucea Casei Regale a României

   Comunicat de presă

              În cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri, 25 martie 2015, la Castelul Peleș, Filarmonica de Stat Moldova din Iași  a fost decorată cu Ordinul Crucea Casei Regale a României, distincție conferită profesorului univ. dr. Bujor Prelipcean, directorul general al instituției, de Principesa Moștenitoare Margareta, în numele Majestății Sale, Regele Mihai I.

             Înalta distincție este acordată pentru întreaga activitate concertistică și culturală desfășurată timp de peste șapte decenii, prin intermediul căreia s-au lansat, promovat și crescut valori inestimabile ale culturii muzicale românești; de asemenea, pentru eforturile făcute, chiar și în cele mai grele perioade ale trecutului recent, pentru păstrarea spiritului național în muzică, pentru promovarea muzicii culte în rândul tinerelor generații și pentru recunoașterea muzicii românești peste hotare.

            Ne exprimăm și pe această cale, înalta considerație și gratitudine față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și față de Familia Regală a României.  Suntem extrem de onorați de primirea acestei distincții.

  [/list]