Doru Petru Morariu

 

Doru Marariu

Născut în 1951 la Reşiţa, Doru Morariu a urmat studiile muzicale la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara şi la Universitatea de Muzică din Bucureşti. În 1974 s-a întors în oraşul natal, Reşiţa, unde a desfăşurat o intensă activitate muzicală ca dirijor de cor și organizator de evenimente culturale.
Din noiembrie 1990, Doru Morariu a devenit dirijor al Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii din Iași, împreună cu care îşi continuă activitatea muzicală de succes şi în prezent.
În 1991 a înfiinţat Corul de copii „Angeli” al Studioului Radio Iași, pe care l-a condus până în 1993. În 1993 a înfiinţat corul de copii al postului de televiziune Europa-Nova din Iaşi, cu care a susţinut concerte şi a realizat înregistrări audio şi video.
Doru Morariu este de asemenea compozitor, creaţia sa cuprinzând lucrări corale şi vocal-instrumentale, unele dintre ele fiind distinse cu premii de creaţie.
Înzestrat cu un autentic talent muzical, cu o deosebită capacitate de comunicare artistică, eficienţă şi entuziasm, dirijorul Doru Morariu reprezintă o incontestabilă personalitate artistică în viaţa muzicală românească actuală. Prin prezenţa sa la pupitrul Corului academic al Filarmonicii, ansamblul artistic ieşean a devenit în ultimii zece ani unul dintre primele în ierarhia valorică românească.