Cvartetul Voces

Cvartetul Voces
Bujor Prelipcean, vioara I
Vlad Hrubaru, vioara a II-a
Constantin Stanciu, viola
Dan Prelipcean, violoncel

Deşi provin din zone diferite ale ţării, deşi în prezent sunt angajaţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti, membrii Cvartetului de coarde „Voces” s-au format şi şi-au închegat ansamblul la Iaşi, păstrându-şi în continuare, fără întrerupere Iaşul ca „matcă” la care revin din toate peregrinările artistice, locul unde îşi au familiile, unde îşi concep şi-şi construiesc interpretările, unde dialoghează spiritual cu un numeros public, rafinat, exigent şi cald.

Creat în anul 1973, de patru absolvenţi ai Academiei de Arte „George Enescu” din Iaşi – Bujor Prelipcean, Anton Diaconu, Constantin Stanciu şi Dan Prelipcean – Cvartetul „Voces” este considerat în prezent cel mai valoros ansamblu românesc, situându-se totodată în elita artistică internaţională. Membrii cvartetului s-au perfecționat cu mari maeștri ai genului, dar mai ales alături de celebrul Cvartet „Amadeus”.

În 1980, ansamblul a devenit formaţie de stat, în cadrul Filarmonicii ieşene.

Succesul Cvartetului „Voces” se întemeiază pe omogenitatea perfectă a sunetului, pe știința stilului, pe sensibilitatea și fantezia sonoră a interpretării susținute și de o excepțională măiestrie instrumentală.

Ca o recunoaştere a valorii artistice deosebite a ansamblului, Cvartetul „Voces” este invitat pe scena unor festivaluri prestigioase: la  Bayreuth, Istanbul, Bratislava, Salonic, Ierusalim, Siena, Torino, Salzburg, sau la Festivalul Internaţional „George Enescu” de la Bucureşti.

Cvartetul este menționat în dicționarele internaționale de specialitate.