Cristian Hodrea

 • Cristian Hodrea
 • Cristian Hodrea s-a născut în 1977, la Cluj-Napoca. A început studiile muzicale la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj, iar în 1997 a intrat la Facultatea de interpretare a Academiei de muzică Gheorghe Dima la secţia oboi, clasa prof. Aurel Marc. În 2003 urmează şi secţia canto de la Facultatea de Canto şi Artă Scenică a aceleiaşi facultăţi, la clasa prof. Marius Budoiu.
  Este laureat cu Premiul Special al Juriului la Concursul Hariclea Darclee de la Brăila (2010) şi Premiul Special Sigismund Toduţă la Concursul de Canto Sigismund Toduţă Cluj-Napoca (2007).
  Are o bogată activitate solistică, susţinând concerte importante la Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iaşi, Satu Mare, Arad, Timişoara, Bucureşti, etc.
  Repertoriul său cuprinde diverse roluri din opere de Mozart, Verdi, Puccini, Rossini, Donizzetti, Loewe, etc. Dintre partiturile vocal-simfonice abordate, amintim: Cantata Cafelei, Marea Missa, Weihnachts Oratorium şi Matthäus-Passion de J.S. Bach, Dettinger Te Deum şi Messiah de G.Fr. Händel, Theresienmesse, Nelsonmesse de J. Haydn, Missa pro defunctis (Requiem) in do minor de M. Haydn, Kronungs Messe şi Requiem de Mozart, Missa în do major şi Simfonia a IX-a de Beethoven, Die erste Walpurgisnacht de F. Mendelssohn-Bartholdy, Requiemul de G. Fauré, Oratorio de Noël de C. Saint-Saëns, Und da acht Tage umwaren de M. Fay, Oratoriul de Paşti de P. Constantinescu, Via Crucis de Liszt-Păutza, Par ce fil d`or de M. Mitrea-Celarianu, Dedicaţii de C. Ţăranu.
  Între 2000-2011 a fost angajat ca artist liric la Filarmonica de Stat Transilvania, iar din 2011 până în prezent este solist la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.
  Din octombrie 2014 este asistent doctorand la Academia de Muzică Gh. Dima (extensia Piatra-Neamț).

Leave a Reply